20 Apr 2018

Câteva avantaje ale consumului de cafea

coffee1

Sursa foto: marybacon.com

 

Fiecare dintre noi are propriul motiv pentru care își bea cafeaua; fie că vorbim de nevoia de concentrare, de energie, sau poate că o bem pur și simplu pentru aromă, mereu există un motiv în spatele ceștii zilnice de cafea. Cu toate astea, dincolo de cele mai vizibile efecte ale consumului de cafea, acesta are și alte avantaje destul de utile.

Consumul moderat de cafea poate preveni cancerul. Acest lucru este dovedit de numeroase studii care arată că două, maxim trei căni de cafea pe zi ajută la prevenirea cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian și al corzilor vocale. Acest lucru se datorează faptului că în băutură se găsesc antioxidanți care ajută la lupta împotriva cancerului.

Aceeași cafea poate, de asemenea, preveni diabetul și bolile cardiovasculare. Cofeina și acidul calorgenic găsit în cafea stopează apariția diabetului de tip I și II. Pe lângă asta, cafeaua îmbunătățește activitatea ficatului și influențează depozitul de adipocite, care luptă și ele împotriva diabetului. Antioxidanți conținuți de cafea împiedică distrugerea celulelor și implicit, previn apariția multor boli, printre care și cele cardiovasculare.

Cafeaua ajută digestia și procesul de slăbire. O ceașcă de cafea băută după ce consumi alimente grele stimulează secreția de salivă și suc gastric și înlesnește tranzitul intestinal, astfel că alimentele sunt mai ușor de digerat. În plus, prin consumul a două căni de cafea pe zi, se ard aproximativ 350 de calorii; acest lucru ajută în mod evident la pierderea în greutate.

Aceeași cafea te poate scăpa de celulită. Tot ce ai de făcut este să amesteci zațul rămas de la 2 cești de cafea cu puțin ardei iute tocat foarte mărunt și cu ulei de măsline, atât cât compoziția să nu devină prea lichidă, apoi magia se întâmplă. De fapt, 80% dintre cremele anticelulită au ca ingredient principal cofeina.

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*