20 Apr 2018

Beneficiile cafelei asupra tenului

Dacă până acum am vorbit despre beneficiile cafelei la nivelul organismului, de ce să nu vorbim şi despre beneficiile ei la nivelul exterior, adică la nivelul tenului?

Într-adevăr cafeaua previne diabetul, reduce riscul de recădere în cazurile de cancer la colon, stimulează circulaţia în micile vase de sânge, dar poate avea mari beneficii şi la nivelul tenului.Cafeaua poate fi folosită pentru a avea un ten luminos şi plin de sănătate.

sursa: divahair.ro

Măştile cu cafea se pot prepara acasă cu ingrediente nelipsite din bucătărie.

De exemplu un exfoliant se poate prepara doar dintr-un albuş de ou şi un sfert de cană de zaţ de cafea. De ce zaţ de cafea? Pentru că este bogat în antioxidanţi şi ajută la exfolierea pielii.

Bineînţeles, există măşti cu cafea pentru diferite tipuri de ten:

  • Pentru tenul obosit: masca se prepară din 5 linguri de cafea bine măcinată şi 10 linguri de lapte proaspăt. Se pun ingredientele pe foc şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe faţă abia când se răceşte şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute.
  • Pentru tenul deshidratat: este nevoie de jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de zaţ de cafea şi o linguriţă de ulei de migdale. Se amestecă uşor compoziţia şi se aplică pe ten. Masca se elimină dupa 10 minute.
  • Pentru tenul cu impurităţi: o linguriţă de cafea şi una de sare de bucătărie recristalizată. Se amestecă compoziţia şi se aplică pe faţă.

 

Sursă info şi foto

Despre Irina Mina

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*