20 Apr 2018

Ați încercat vreodată să adăugați unt în cafea?

Pare-se că e un trend nou, iar tot mai multă lume a început să adauge unt în cafea, în loc de lapte sau zahăr. Deși poate suna drept o idee nesănătoasă, adăugarea unei bucăți de unt în cafea are și avantajele ei. Puteți găsi mai jos o listă a motivelor pentru care din ce în ce mai mulți oameni apelează la acest „truc„.

1.Untul natural
Untul natural, provenit de la vaci păscute, are un raport echilibrat de acizi grași omega 6 și omega 3, ceea ce contribuie la reducerea grăsimilor și a colesterolului. Acest tip de unt este o sursă bogată de vitamina K, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

2.Grăsimi sănătoase
Adăugarea de unt la cafea asigura organismului un aport de grăsimi sănătoase care sprijină regenerarea celulelor și echilibrează producția de hormoni. Butiratul, acidul gras cu lanț scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient în prevenirea bolilor neurodegenerative și a bolilor de inima, în accelerarea metabolismului și creșterea consumului energetic în organism, demonstrând, totodată, și proprietăți anti-inflamatoare.

3.Arderea grăsimilor
Dacă bei aceasta cafea în fiecare dimineață, încurajezi corpul să ardă mai multe grăsimi pe toată durata zilei. Acidul linoleic conjugat conținut de untul de vaci pășunate reduce țesutul adipos în special în rândul persoanelor supraponderale. Savurezi o cafea bună și tabietul tău contribuie și la slăbit! Ce vrei mai mult de-atat?!

4.Energie
Cafeaua băuta astfel te încarcă cu energie pentru întreaga zi și stimulează funcția cognitiva. Efectele se instalează în decurs de câteva ore. Aceasta cafea, care conține grăsimi mai sănătoase chiar și decât uleiul de cocos, încurajează corpul să producă cetone, care iau naștere atunci când energia calorică derivă nu din carbohidrați, ci din grăsimi.

5.Mic dejun

Puteți înlocui masa de dimineață în întregime cu doar două linguri de unt adăugate la cafea. Astfel câștigi și timp, mai ales dacă ești o persoană dinamică și mai mereu pe fugă. Începe să amesteci puțin unt în cafeaua de dimineață și vei obține un energizant cremos, savuros și sănătos care te va pune în mișcare imediat.

Sursa: www.secretele.com

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*