18 Mar 2018

Una cu cafea, de la Ministerul Finanțelor

Asta așa, pentru toți dintre voi care nu vă îndurați să vă satisfaceți mici plăceri; aflați că alții n-au nici un fel de problemă în a-și satisface plăcerile pe banii noștri. 

Ministerul Finanțelor Publice a emis în luna martie o scrisoare de intenție pentru cumpărarea de produse de protocol, prin achiziție publică. Suma estimată pe care instituția este dispusă să o aloce este de aproximativ 62.309 lei, echivalentul a 14.161 euro, fără TVA.

stock-photo-money-in-a-coffee-cup-business-finance-concept-121785718

Câștigătorul licitației va trebui să înceapă livrarea de la 1 mai și să asigure necesarul până la sfârșitul anului 2013.

Din acești bani vor fi cumpărate cafea, apă minerală, apă plată, zahăr, lapte, diverse sortimente de ceai, pahare de unică folosință sau șervețele de masă.

320 de kg cafea pentru opt luni
Pentru cele opt luni, instituția de stat va cumpăra o cantitate de cel puțin 320 de kilograme de cafea, la care se adaugă monodozele pentru espresso. Astfel, în fiecare lună, furnizorul va trebui să asigure aprovizionarea cu câte 27 de kilograme de cafea “arabică, 100% măcinată, cu un conținut mediu de cofeină, gust persistent, pentru filtru”, se arată în scrisoarea de intenție a ministerului. Pe lângă aceasta, tot lunar la minister vor ajunge 10 kilograme de ”cafea arabică, 100% boabe, cu un conținut mediu de cofeină, gust persistent, pentru espresso”. Alte 1.100 de monodoze de câte 9 grame de cafea pentru expresso, cu cofeină, vor fi necesare în fiecare lună. Aceeași scrisoare mai prevede și achiziționarea a 100 de monodoze de câte 8 grame de cafea pentru espresso, fără cofeină.

Lapte și zahăr
Pentru toată această cafea, cantitatea de lapte necesară lunar este de 500 de doze, a câte zece grame. Pe lista produselor de protocol se mai găsește și zahărul, în diverse ambalaje și cantități. Reprezentanții ministerului estimează că în fiecare lună vor avea nevoie de câte 30 de kilograme de zahăr, ambalat la câte 1 kilogram, la care se adaugă alte 2.000 de plicurile de 5 grame de zahăr alb și brun.

sursă și sursă foto

Bonus, un banc numa’ bun:

Un tip se duce la Finanțe pentru un interviu.

Intervievatorul îl întreabă: Ești alergic la ceva ?
La care i s-a raspuns: Da, la cofeină.
Ați lucrat pentru serviciul public înainte?
Da, am fost în armată, spune el. Am fost în Afganistan de două ori.
Intervievatorul spune: Asta vă va da un avantaj de 5 puncte la ocuparea acestui post.
Apoi îl întreabă : Aveți vreun handicap, de orice fel?
Tipul spune: Da. O mină a explodat lângă mine când am fost acolo și mi-am pierdut ambele c***e.
Intervievatorul face o grimasă și apoi spune: OK! Aveți suficiente puncte pentru a fi angajat. Programul normal zilnic este de la 8.00 la 16.00. Dar puteți începe mâine la 12.00 – și veți veni în fiecare zi de la 12.00.

Nedumerit, tipul întreabă: În cazul în care orele de lucru sunt de la 8.00 la 16.00, de ce vreți să vin la 12.00? Eu nu vreau nici un tratament special…

Intervievatorul spune: Ceea ce trebuie să înțelegeți este că acesta este un loc de muncă la Finanțe. În fiecare zi, de la 8.00 la 10.00, ne bem cafeaua, apoi, până pe la 12.00, ne scărpinăm la c***e. Nu are sens să veniți de la 8.00…

Weekend plăcut!

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

2 comentarii

  1. Lasă, bre om, aleşii să se umfle şi ei :)) Nu au decât 4 ani la dispoziţie. Îi înţeleg, cumva: toată viaţa lor au băut de-alea de un leu, de la dozator, şi le este teamă să se mai întoarcă acolo. Na, scroafa urcată în copac e mai greu de dat jos :))

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*