20 Apr 2018

Cu ce am rămas după lansarea noii game Lavazza Filtro Italiano

Lavazza Filtro Italiano

Am fost în dimineața asta la localul Poesia by Patrizia, de pe Aviatorilor 76, unde cei de la Lavazza au lansat gama Filtro Italiano, o gamă de cafea Lavazza ce se poate prepara la filtru. Am băut niște cafea super bună, am mâncat un fel de icre de cafea, am ascultat atent la povestea despre istoria brandului și am adunat niște informații pe care să le prezint aici.

Pentru cine nu știe, Lavazza a inventat conceptul de „blending”, adică arta de a combina mai multe tipuri de cafea din zone geografice diferite. Astăzi, Lavazza spune povestea unei familii care, de patru generații, este devotată artei combinării și prăjirii cafelei; de altfel, este unul dintre puținele branduri care și-au păstrat numele de familie de-a lungul istoriei și până în prezent, fiind condus în tot acest timp exclusiv de familia Lavazza.

Pentru Lavazza Filtro Italiano experții Lavaza au amestecat și prăjit atât boabele de cafea Robusta, cât și cele Arabica. Rezultatul este o cafea italienească al cărei gust păstrează calitățile amestecurilor Lavazza: boabele de cafea Arabica asigură aroma puternică, în timp ce boabele Robusta întregesc corpul cafelei.

În România cafeaua de dimineață este un ritual îndrăgit, care asigură totodată doza de energie perfectă pentru începutul unei zile productive. Astfel, cele două sortimente noi de cafea din gama Lavazza Filtro Italiano, Delicato și Tradizionale, le oferă iubitorilor de cafea ocazia de a se bucura de un amestec premium, cu gust plin și bogat.

Suntem mândri să lansăm în România gama noastră de cafea premium pentru preparare la filtru și avem mari așteptări pentru evoluția locală a brandului. Iubitorii de cafea din România se uită cu atenție la calitatea și diversitatea cafelei pe care o savurează, ceea ce face ca piața locală să fie o piață strategică pentru noul produs. A fost un pas natural pentru noi ca, sub conducerea celei de-a patra generații a familiei Lavazza, să ne valorificăm istoria puternică și pasiunea pentru calitate și inovație propunându-le consumatorilor români o nouă experiență premium în materie de cafea, experiență ce răspunde tendințelor locale de consum”, spune Mihai Marinescu, Manager Regional, Lavazza Europa de Est.

lavazza-filtro-delicato-250g

Lavazza Filtro Italiano Delicato are toate caracteristicile cafelei originare din Africa de Sud: boabele de cafea Arabica din Brazilia dau corpul și dulceața gustului, în timp ce boabele atent alese de cafea Robusta îi dau acesteia o notă finală de ciocolată. Procesul mediu și delicat de prăjire permite prepararea lentă a cafelei la filtru și accentuează aroma fină și delicioasă de cereale și cacao.

 

lavazza-filtro-tradizionale-250g

Lavazza Filtro Italiano Tradizionale este un amestec premium de boabe de cafea Arabica și Robusta atent selecționate, preparate cu meșteșug de către experții Lavazza pentru a asigura o intensitate medie, cu note persistente de fructe uscate și cacao. Amestecul de cafea a fost prăjit lent pentru a permite prepararea la filtru, accentuând, în același timp, aroma distinctă a cafelei. Lavazza Filtro Italiano Tradizionale este o marcă înregistrată certificată 100% de către Rainforest Alliance și provenită 100% din recolte sustenabile.

Pentru a prepara o cafea ideală, experții Lavazza recomandă folosirea a 4 lingurițe de cafea Filtro italiano (aproximativ 12-14 g) la fiecare 200 ml de apă. Noile sortimente Lavazza Filtro Italiano sunt disponibile în pachete vacuum de 250 g, la prețul aproximativ de 12 Ron (TVA inclus).

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*