20 Apr 2018

Coffee Talks by Nescafe

Nescafe a lansat seria de evenimente concept – Nescafe Coffee Talks – unde specialiști în nutriție și psihologie vor discuta alături de invitați despre obiceiurile și percepțiile românilor față de alimentație, cât și despre pașii de urmat pentru a avea un stil de viață echilibrat.

Locul cafelei solubile într-un stil de viaţă sănătos

Sănătatea se defineşte ca „o stare de bine fizică, mentală şi socială, care nu constă doar în lipsa bolii sau a infirmităţii”, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Prin urmare, pentru a fi sănătoşi trebuie sa ne îngrijim de toate aceste aspecte, în mod echilibrat.

Un consum moderat de cafea, de 2-3 cani de cafea pe zi, ne poate ajuta să influenţăm în mod pozitiv fiecare dintre aceste aspecte, prin efectul stimulator şi energizant asupra activităţii fizice şi mentale şi prin rolul său de liant social.

Cafeaua a fost intens studiată la nivel internaţional şi în urma acestor vaste cercetări, experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine, în general:

• Există o legătură clară între consumul de cafea şi capacitatea de a face efort fizic. O cafea băută cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic are efect revigorant, energizant şi ajută la prevenirea oboselii musculare.
• Atunci când este consumată neagră, făra zahăr sau lapte, cafeaua solubilă este o băutură care conţine mai puţin de 2 kcal per cană. Astfel, cafeaua nu influenţează aportul zilnic total de calorii, ajutând la păstrarea echilibrului dintre aportul şi cheltuiala de energie, esenţial în menţinerea greutăţii corporale.
• Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării în momentele solicitante. Mai mult, îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.
• Conform Institutului pentru studiul ştiinţific al cafelei, alţi compuşi bioactivi din cafea sunt polifenolii, care prezintă proprietăţi antioxidante şi au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând astfel ţesuturile de atacul agresiv al acestora.

“Privind dincolo de beneficiile consumului de cafea, în general, cafeaua solubila vine să completeze un stil de viaţă echilibrat prin modalitatea uşoară de preparare. Acest lucru este subliniat şi de Organizaţia Internaţională a Cafelei, care menţionează – „cafeaua solubilă are unele avantaje faţă de cafeaua măcinată, incluzând convenienţa şi uşurinţa în preparare. Îşi păstrează prospeţimea şi aroma o perioadă mai îndelungată”. Nicoleta Tupiță, nutriționist Nestle.

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*