22 Apr 2018

Cafeaua care te ține treaz toată ziua

Toată lumea ştie că o cafea, fie ea cea mai tare, are un efect de câteva ore. Pentru a fi fresh toată ziua o persoană trebuie să bea cel puţin o cafea. Dar cum ar fi dacă s-ar inventa cafeaua care te ţine trez toată ziua? Ei bine, s-a inventat, iar acum produsul urmeză să fie finisat, cel puţin aşa susţine Nestlé.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Nestlé au colaborat cu Şcoala Politehnică Federală Lausanne şi cu Universitatea ETH din Zurich şi au făcut o nouă formulă de cafea. Aceasta eliberează lent cafeina şi ajută la menţinerea stării fresh pe tot parcursul zilei.

Cum este posibil? Cubozomii sunt de vină. Aceştia sunt nişte capsule mici formate din molecule lipide şi apă care conţin nutrienţi cheie şi cafeină.Ei se descompun treptat, conţinutul lor se eliberează într-o manieră succesivă ducând la un efect mult mai îndelungat al cafelei.

„Acum cercetăm următorii pași pentru finisarea produsului. Cum ar fi să bei o cafea care să te țină toată ziua?” a declarat purtătorul de cuvânt Nestlé.

Sperăm ca această cafea va apărea pe piaţă cât mai curând!

 

Sursă info şi foto

Despre Irina Mina

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*