20 Apr 2018

Cafeaua Arabica, primul soi de cafea cultivat

A sosit momentul prezentării ultimului tip de cafea dintre cele patru soiuri cultivate în scopuri industriale: Arabica, Robusta, Liberica și Maragogype.

Cafeaua este pentru majoritatea dintre noi băutura cu care ne începem fiecare zi, care ne oferă doza de energie și bunădispoziție. Puțini știu să facă diferența între acestea, unii crezând că Robusta și Arabica sunt unul și același sortiment de cafea.

Cafeaua Arabica este originară din Africa, mai precis din Abyssinia și este cea mai apreciată și mai răspândită specie de cafea. Este cultivată în special în America Latină, dar și în Africa, fiind cea mai cultivată specie și deosebit de prețuită pentru boabele sale de calitate superioară, de formă alungită și culoare verde – albăstruie.

images

Sursă foto: tcocoffee.com

Cafeaua Arabica are nevoie de soiuri de pământ bogate în minerale, de o temperatură de aproximativ 20o , cultivându-se la o altitudine de peste 600 metrii. Aroma și gustul cafelei Arabica este mult mai rafinată decât al altor specii.

Cafeaua cu tărie medie este obținută în exclusivitate din varietăți ale soiului Arabica, provenite din America Centrală și de Sud, Kenya, Tanzania, Etiopia, excepție de la această ”regulă„ făcând Brazilia, deoarece sortimentele de Arabica braziliene au o aromă mai puțin rafinată.

Arabica coffee fruit (Coffea arabica); each berry contains two seeds or beans

Fructe de cafea Arabica. Fiecare fruct conține două boabe de cafea.

Sursă foto: seabtraders.com

În ceea ce privește prețul, Arabica are un preț mai ridicat decât Robusta, iar boabele acesteia au un gust dulceag, cu o aciditate mai mare decât Robusta. Prețul cafelei Robusta este mai scăzut deoarece acest tip de cafea este mai ușor de cultivat, la altitudini mai joase decât Arabica.

5693529411-570795ddfc

Sursă foto: blog.lollicupstore.com

Cum fiecare soi de cafea prezentat până acum avea o caracteristică unică, nici cafeaua Arabica nu face excepție, deosebindu-se prin conținutul de 60% lipide și aproape dublu de zahăr, comparativ cu Robusta.

Sursă: coffeechemistry.comthekitchn.com.

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*