20 Apr 2018

ArcGIS a realizat o hartă mondială a cafenelelor Starbucks

Starbucks Map

Pe platforma ArcGIS Online a apărut recent o nouă hartă interactivă, ce prezintă distribuirea pe glob a cafenelelor Starbucks.

Harta conține repartizarea a peste 18 mii de cafenele ce pot fi studiate atât la scară largă cât și redusă. Putem observa de asemenea în jurul acestora o gradație tematică, un heatmap ce indică zonele unde există o aglomerație de cafenele (culoarea galben) și cele unde acestea sunt destul de stinghere (albastru).

Privind pe hartă vedem o densitate foarte mare a cafenelelor Starbucks în Statele Unite, cu precădere în inima New York-ului; dar în fond, asta e cât se poate de normal. În Europa însă harta nu este atât de actualizată pe cât ar trebui, în timp ce în București există, conform acesteia, o singură cafenea Starbucks.

Dincolo de acuratețea ei pe plan local, este interesant de văzut cum sunt distribuite cafenele acolo unde acestea au o semnificație cu adevărat puternică. Aici aveți linkul către harta completă, pentru a putea naviga mai ușor și a vedea singuri unde puteți bea o cafea bună.

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*