20 Apr 2018

76% din români preferă să bea acasă cafeaua de dimineață

București, 14 noiembrie 2013 – Cafeaua de dimineață, ca parte din obiceiurile zilnice ale românilor, este consumată acasă în proporție de 76%, fiind un stimulent mental de la primele ore. În acest mediu familiar, majoritatea consumatorilor români se pregătesc pentru activitățile din timpul zilei, așa cum relevă un studiu NESCAFÉ.

Românii aleg să își savureze cafeaua alături de familie,  pentru trei sferturi dintre consumatori propriul cămin fiind locația perfectă pentru cafeaua de dimineață. Pe lângă gustul foarte bun, cafeaua este considerată, în același timp, unul dintre cele mai plăcute moduri de a începe ziua și un aliat pentru întreaga zi.

Consumul de cafea solubilă 100% naturală este parte dintr-un stil de viață activ și echilibrat, care începe cu un mic dejun sănătos și continuă cu mișcare înainte de a merge la serviciu. Astfel, savurată înainte de activitățile solicitante, cafeaua poate îmbunătăți memoria și capacitatea de concentrare.

”În mare parte, obiceiurile de consum ale românilor includ o cană de cafea de dimineață, care se încadrează într-un consum moderat de 2-3 căni de cafea. Cafeina din cafea are rolul de stimulent asupra metabolismului și determină o activitate mentală mai intensă pe tot parcursul zilei, fiind un start natural benefic de la primele ore.”, explică  Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție NESCAFÉ.

Alături de un mic dejun diversificat, bogat în vitamine și minerale, consumul de cafea solubilă 100% naturală este parte a unui stil de viață echilibrat.

*Studiul a fost efectuat impreuna cu agentia 360 Insights, pe un esantion de 825 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani, din mediul urban, in perioada Mai-Iunie 2012.

 

Referinte:  

  • Marc G. Berman, Department of Psychology, University of Michigan, 530 Church St., Ann Arbor, MI 48109–1043, The Cognitive Benefits of Interacting With Nature
  • Rita Berto, Department of General Psychology, Padova University, Italy, Exposure to restorative environments helps restore attentional capacity
  • Di Chiara, G. et al. (2001) Effects of caffeine on dopamine and acetylcholine release and on short term memory function: a brain microdialysis and spatial delayed alternation task study. Proceedings of the 19th ASIC Colloquium.Trieste (Italy).
  • Lorist, M.M., Snel, J., Kok, A. Influence of caffeine on information processing stages in well rested and fatigued subjects. Psychopharmacology. 1994; 113: 411–421

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*