27 Mai 2018

Considerată mediocră și totuși destul de folosită – Cafeaua Liberica

În articolul anterior, v-am povestit puțin despre un soi de cafea mai puțin cunoscut, și anume, cafeaua Maragogype. Așa cum v-am promis, voi continua prin a vă povesti câte puțin și despre celelalte 3 tipuri de cafea cultivate în scopuri industriale.

De această dată, vă voi spune despre cafeaua Liberica, un soi de cafea poate puțin mai cunoscut decât Maragogype, dar nu la fel de special sau de cunoscut precum Robusta sau Arabica.

Deși pare de necrezut (sau nu), cafeaua Liberica este originară din… Liberia, Africa. Acest sortiment de cafea, deși face parte dintre puținele soiuri de cafea cultivate în scopuri comerciale, deține doar aproximativ 2% din producția modială de cafea. Este un soi ce se cultivă în zone cu umiditate ridicată, unde temperaturile sunt cuprinse între 20-25°C.

Liberica-Plant1

 Sursă foto: caffecoffea.com

Se cultivă, în mare parte, în Africa Centrală și de Vest, din Liberia spre Uganda și Angola, dar și în anumite zone în care a fost naturalizată, precum America Centrală, Brazilia, Columbia, Venezuela sau Insulele Andamar și Nicobar.

Boabele acestui soi de cafea nu sunt la fel ca cele ale cafelei Maragogype, dar sunt și ele speciale prin faptul că sunt adesea…deformate, de dimensiuni medii și cu culori de la brun la galben.

Din punct de vedere calitativ, acest tip de cafea nu este cea mai apreciată, fiind catalogată drept o cafea de calitate mediocră, iar comerțul cu acesta fiind neînsemnat.

Până la articolul următor din minunata lume a cafelei, vă sfătuiesc (mai ales pe doamne și domnișoare) să vă faceți un scrub corporal cu acest tip de cafea deoarece este foarte folosit în Spa-uri pentru asemenea tratamente corporale, nu doar pentru a prepara o ceașcă de cafea dimineața.

coffee-scrub

Sursă foto: sprinkleofcinnamon.com

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*